Arama yapmak için tıklayınız

19 Ekim 2016 Çarşamba

YAZAR SONG JAE JONG'UN KAFALARI KARIŞTIRAN DİZİSİ "W" HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI



Yazar Song Jae-Jung,MBC’ye verdiği röportajda, “W” dizisinin nasıl ortaya çıktığından,yapılan yorumlardan hangilerini hatırladığından ve başrolleri paylaşan Lee Jong Suk ve Han Hyo-Joo’dan bahsetti.

Lee Jong Suk ve Han Hyo-Joo’nun oynadığı popüler dizi “W” ,geçtiğimiz ayın 14’ünde ekranlara veda etti. Dizinin bu kadar ilgi görmesinin nedenlerinden biri,hikayenin yenilikçi içeriği ve gerçek dünya ile webtoon arasında gidip gelmesi.Genellikle fantezi tarzı yazan Song Jae-Jung, "Nine: Nine Times Time Travel", "Queen In-Hyeon’s Man" gibi projelerle izleyicileri derinden etkilemişti.

Bir dizinin nasıl biteceği,dizide hangi aktörlerin yer alacağı kadar merak uyandıran bir durum.Yazar Song Jae-Jung,”Bu projenin bu kadar övgü almasından dolayı oldukça şaşkınım” dedi.Övgü dolu yorumlar oldukça fazla.
Yazar Song,”W”nun bir itiraf olduğunu söyledi”Oh Sung-Moo’nun(Kim Eui-Sung tarafından canlandırılan karakter) ölümü benim ölümüm demektir.”Kişi kötü eleştiriler aldığında endişeli olma eğiliminde olur ancak son derece iyi eleştirilerden de korkunç şeyler anlaşılabiliyor.

Yazar Song Jae Jung,”Yazar Oh Sung Moo’nun hikayesi,Goya’yı resmetmeye başlamasıyla başladı.Resim,yapım aşamasında ekranlarda gösterilmişti fakat ülkedeki en iyi sanatçı olsanızda resmi ifade edebilmek çok zor.O yüzden çizgi romanı seçtik” dedi.

Yazar şunları ekledi: “Bir kreatörün,müzikte,yazıda ve çizimde ki düşünceleri benzer midir?Eğer karakter kendi ruhundan gelenlerle birlikte oyunculuğunu desteklerse,bu problem olabilir.”

Yazar,“Nine” çekimlerinde oyuncuların oynadığı karakterler için üzgün hissettiğini söyledi.Bu onun için çok zorlu bir süreçmiş.Endişelerinden kurtulabilmek baya uzun zaman almış.Ayrıca,hiçbir neden olmadan ölümün gerçekleşmesi hakkında suçlu hissediyormuş.Seyircilerden,eleştirmenlerden gelen yorumlar o zamanlarda onu da sinirlendirmiş olmalı.”

Yazar içtenlikle ekledi:”Fakat ben Oh Sung-Moo değilim.Şanslıyız ki “W” bir yıl içerisinde bitti.Yazar Oh Sung-Moo’nun ölmüş olması beni de üzdü.”

Geçmişte yapılan birçok projeye dönüp bakıldığında,”W” gibi webtoon tarzı bir girişim oldukça özel.Gerçek hayatta yaşayan Doktor Oh Yeon-Joon,webtoon’un içine sürüklenmişti ve Kang Chul ile olan maceraları böyle başlamıştı.Bu aynı alanda iç içe geçmiş fakat farklı boyutları anlatan bir hikaye.

Senarist Song tv dizilerinde zaman yolculuğu konusuna değinmesinin sıklığını yorumladı.” Farklı bir şey yazmak istedim, bu yüzden bu özel materyallerden yararlanıyorum. Bazı durumlar çok dramatik olabiliyor. Gerçekte istihbarat personelleri ve askerler tehlikeli durumlarla baş ediyor.(Ama fantastikte) Sıradan insanlar da bunu yapabilir.”
“Onlar ayrıca yaşam ve ölüm tehlikesindeler ve etrafta uçuşan casuslar gibi kovalama sahnelerinde yer alabilir.” diyerek ekledi.
Sıradan insanların özel olaylar yaşaması ilgi çekici “W’nun son bölümünde “W” webtoonu Kang Chul’un ölümüyle sonlanıyor. Ama bu mutsuz son değil. Webtoon Sung-Moo’nun kötü adam Han Chul Ho’yu intihar ettirdi ve Yeon Joo’nun Kang Chul ile birlikte mutlu sonları olması için kendinin yok olmasına izin vermesine rağmen Kang Chul gerçek hayatta yaşamaya devam etti.

Kang Chul cinayetten beraat etti ve 2 yılını hapishanede geçirdi. O gerçek dünyada sadece 1 hafta zaman çerçevesinde kavuştu. İkisi final sahnesinde içten öpüştüler.
Yazar Song “Final bölümü için endişeli değildim. Mutlu son ya da mutsuz son olması önemli değildi. Öncesinde çok fazla düşünmedim ve bitirmedim ama sonrasında hakkında derince düşündüm. İzleyiciler için mutlu bir anı ya da mutsuz bir anıya sahip olmanın önemli olduğunu biliyordum.” dedi
Ayrıca W ne mutlu son ne de mutsuz son için yazıldı. Onlar tüm zorlukların üstesinden bir günde geldiler ve bu onların parlak geleceklerinin ipucu olacak. Kang Chul’un ölümü bazı anlamları var.” diyerek ekledi.

Yazar Song Jae Jung tüm senaryoyu final bölüm yayınlanmadan paylaştı.
Ona göre  “Senaryo bana ait ama dizi bir çok insanın emeğiyle ortaya çıkıyor. Romanlar herkes tarafından okunabilir ama senaryolar öyle değil.  Biri nadiren ne kadar para ödendiğini önemsemeden senaryoyu okuma şansına sahip. O halktan çok fazla ilgi alınca izleyicilere çok fazla şeyi açıklamak istedi. Ama W’nun arama listelerinde 1. Sıraya yükseldiğini bilmiyordu. O senaryoyu gelecekte göstermeyi planlamıştı.”

Daha sonra yazar konuşmalarına şu şekilde devam etti" seneryo çok da değerli değil ve bu bir fedakarlık da değil. Bazı potansiyel yazarlar izleyici ile daha yakın olmak adına bunu denerlerler. Orjinal görünümüne baktığumızda senaryoyu oturduğunuz yerden rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Yavaş yavaş düzeltildiği takdirde bu, işin bir parçası haline gelir ve bu şekilde senaryo çok daha ilginç bir hal almış olur."
Senaryodaki son bölüm ile yayınlanan aynı değildi ve halk arasında bir mesele haline geldi. Senaryoya göre Oh Song Moo ile Oh Yeon Joon 15. ve 16. bölümlerde hayattaydılar. "Haberlerden bildiğim kadarıyla bu çözümü zor bir sorun olmuş. Senaryo benim tarafımdan yazıldı. Ben orada kendi duygularımı entegre ettim, hala diğer persomellerin ve oyuncuların bu noktada bir çıkışları var. Benim kendi duygularım rasyonel olmayacağı için orjinal son ile gerçek son birbirnden biraz farklı oldu."şeklinde içtenlikle yanıtladı.
Bu konuda konuşmaya devam ederken bayan Song "Ben Han Hyo Ju için çok çok üzgünüm, çünkü onun için karakterinin duygularını ifade edebilmesi gerçekten çok zordu." dedi ve ekledi" Aslında'W' iki farklı hikaye tarzındaydı. İlkinde kadın başrol çizgi romanın içine girip aşık olmasınu konu ediniyordu. İkincisinde ise çizgi roman yazarının oluşturduğu karakter ile çatışmasını anlayan sert bir hikayeydi."
 Yazar Song konuşmalarına şu şekilde devam etti" Yeon Ju iki erkek arasında savaştı. Kang Chul ile mutlu sona ulaşırken Sung Moo ile üzücü bir sonla bittirdi. Ama Oh Yeon Joo için tamamen mutlu bir son olmadı. Onlar birbirlerini sevdiler, Yeon Joo için acınası bir durum olmasına rağmen erkek başrol için mutlu bir son oldu. Bu konuda gerçekten üzgün hissediyorum, bu benim hatam."
Lee Jong Suk'a gelince, yazar Song onu "çizgi romandan koparılan rolü için" sinirlenmiş olabileceğini düşünmüş. Song,  "Aslında, Lee Jong Suk ve Kang Chul birbirlerinden çok faklılar. Kang Chul 30'lu yaşlarında olmasına rağmen akıl yaşı 45 olan bir karkater olarak tasarlandığı için Jong Suk için bu sofistike bir roldü. Bu rolü fethedecek hiçbir şey kolay görünmüyordu. O adeta bir süperman kahraman gibiydi. Bay Lee için bu oldukça zor bir çaba sarfettiren bir rol oldu. Fakat sonuna kadar buna odaklandığı için ona minnettarım." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Çeviri: -feyzahyunah/ -LifeLoveBeauty/ -KYelfnr-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder