Arama yapmak için tıklayınız

4 Eylül 2017 Pazartesi

KORE’NİN GERİLİM FİLMİ OLAN ‘V.I.P’, ASYA ÜLKELERİNE SATILIYOR


V.I.P, konusu Güney Koreli dedektif ve Kuzey Koreli bir memurunun aradığı Kuzey Koreli sığınmacının etrafında geçen bir suç filmi. Film, açılışını yaptığı hafta sonunda, Kore listelerinin zirvesine oturdu.
Salı günü Seul merkezli bir firma olan Finecut’ın yaptığı açıklamaya göre, son ismini Warner Bros. Yerel Yapımlar Kore’den alan V.I.P filmi, çeşitli Asya bölgelerine satıldı.
Gerilim/Suç filmi olan V.I.P, Japonya’da The Klockworkx, Hong Kong ve Macau’da Neofilm, Tayvan’da Moviecloud, Filipinler’de Viva İletişim firmaları tarafından satın alındı. Endonezya, Malezya, Brunei ve Singapur’da ise CJ E&M firması tarafından satın alındı.
Kendi ülkesinde vizyona giren V.I.P filmi etkileyici rakamlarla buluştu. 25-27 Ağustos arasında Güney Kore sinema gişelerinde zirveye oturdu, Perşembe günü dahil toplam 9 Milyon Dolar hasılat yapmış oldu. Filmi, sekiz gün içerisinde 1 milyondan fazla kişi izledi. Güney Kore sinema gişeleri öncelikle film için ne kadar bilet satıldığını gözlemliyor.
Güney Koreli zeki bir ajanın, Kuzey Koreli bir memur ile artık siyasi bir figüre dönüşen ve seri cinayet katili olduğundan şüphelenilen bir sığınmacıyı yakalamaya çalışmalarını konu alan bu filmde, Jang Dong-gun (My Way), Kim Myung-min (A Day), Park Hei-soon (The Age of Shadows) ve Lee Jong Suk (The Face Reader) gibi meşhur oyuncular yer alıyor.
V.I.P filmi, yine bir suç filmi olan New World ile eleştirisel ve popüler bir geri dönüş alan Güney Kore’nin en çok aranan yönetmeni Park Hoon-jung tarafından yönetildi. Daha önceden büyük başarı elde eden The Unjust ve I Saw the Devil senaryolarını da bizzat kendisi kaleme almıştı.
Film, Warning Bros. tarafından tanıtıldı, yapımcılığını Gold Film üstlendi, peppermint&company, Inc ile ortak bir şekilde üretildi.



Kaynak: The Hollywood Reporter
-feyzahyunah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder